Home | Diensten | Advies en begeleiding | Coaching docenten

Coaching docenten

Waarom is dit nodig?

Van de docent wordt veel verwacht: om te beginnen moet hij/zij goed lesgeven. Dat betekent dat de docent vakinhoudelijke kennis moet hebben, goed om kan gaan met verschillende klassen en leerlingen. Daarbij wordt verwacht dat hij/zij creatief is, differentieert, organiseert en didactisch en pedagogisch sterk is. Binnen het docententeam zijn ook verwachtingen: een docent moet collegiaal zijn, goed kunnen samenwerken en stressbestendig zijn. Bovendien veranderen deze verwachtingen continu door de ontwikkelingen in het onderwijs en de samenleving.

Coaching

Om de voortdurende professionele ontwikkeling van de docenten te ondersteunen, kunt u een docentencoach van Accent onderwijsondersteuning inzetten. Samen met de docent zoekt de coach een oplossing om in bepaalde situaties beter en effectiever te functioneren. Om dat doel te bereiken, helpt de coach de docent te reflecteren op zijn eigen gedrag, bezoekt lessen en voert gesprekken met de docent. Samen met de coach kan de docent verkennen waar kansen, mogelijkheden of valkuilen liggen.

Ook voor startende docenten kunt u coaching inzetten bijvoorbeeld om een goede inwerkperiode te realiseren en het leerproces van de docent gedurende de eerste tijd op school te begeleiden.

Maatwerk

Afhankelijk van de specifieke situatie van de docent en/of school levert ons expertisecentrum maatwerk. Een docent kan individueel begeleid worden of in groepjes om van elkaar te leren. De tijdsduur van een traject is afhankelijk van de wensen van de docent en/of school.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u geheel vrijblijvend contact op met het secretariaat via e-mail: secretariaat@cvoaccent.nl of telefoon 010 – 209 99 26.