Home | Diensten | Voor wie

Voor wie

Onze dienstverlening kan plaatsvinden op het niveau van de leerling, de docent, het ondersteuningsteam en het management van de school. Geen situatie is hetzelfde. Onze diensten zijn daarom altijd maatwerk en komen tot stand in nauw overleg met de school. De diensten die hieronder staan beschreven, zijn slechts ter illustratie. Graag gaan wij met u in gesprek en zoeken wij met u naar een oplossing op maat.

Individuele leerlingen

Voor leerlingen die extra begeleiding nodig hebben en voor het indiceren van (nieuwe) leerlingen kunt u bij ons expertisecentrum terecht. Denk aan begeleiding bij leer- en rekenproblemen of uitvoering van nader psychodiagnostiek onderzoek. Samen met het ondersteuningsteam en/of de mentor bespreken we welke ondersteuning de betreffende leerling nodig heeft.

Klas of groep leerlingen

Ons expertisecentrum kan een docent(enteam) ondersteunen bij de aanpak van een problematische klas. Ook kan één van onze teamleden tijdelijk ingezet worden voor het uitvoeren van klassenobservaties of het geven van trainingen aan groepjes leerlingen, zoals faalangstreductietraining, examenvreestraining of sociale vaardigheidstraining.

Docenten

Docenten die training, coaching of een andere vorm van ondersteuning zoeken, kunnen bij ons expertisecentrum terecht. Of het nu gaat om het verhogen van de persoonlijke effectiviteit, hulp bij het opstellen en uitvoeren van handelingsplannen of het opleiden tot rekencoach.

Schoolteam of schoolleiders

Vanuit ons expertisecentrum kunnen we schoolleiders, zorgcoördinatoren of schoolteams ondersteunen bijvoorbeeld met het optimaliseren van hun ondersteuningsstructuur, het implementeren van het dyslectiebeleid of het voeren van crisisinterventie.

Ondersteuningsteam

Ons expertisecentrum kan helpen bij het opstarten of optimaliseren van de rol van de zorgcoördinator. Ook kunnen onze deskundigen tijdelijk of op vaste basis het interne ondersteuningsteam of zorgoverleg op school versterken of de zorgcoördinator tijdelijk vervangen.

Meer weten? Bekijk de informatie over onze diensten op deze website. Neem contact op of kom naar onze informatiemarkt voor zorgcoördinatoren, teamleiders en andere belangstellenden.